Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești „Multidisciplinaritate și multiculturalitate în abordările geografice”

I N V I T A Ț I E

 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești „Multidisciplinaritate și multiculturalitate în abordările geografice”, ediția a I -a, Universitatea din Oradea,

17 – 20 mai 2018

 

Asociația Geografică „Simion Mehedinți” Oradea împreună cu Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, organizează în perioada 17-20 mai 2018, prima ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești „Multidisciplinaritate și multiculturalitate în abordările geografice”.

Evenimentul se bucură de sprijinul Universității din Oradea, prin intermediul Facultății de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului şi Şcoala Doctorală de Geografie.

Evenimentul, deşi este la prima ediţie, este o continuitate a sesiunilor tradiţionale organizate de către studenţii geografi devenind un punct de reper în calendarul manifestărilor științifice studențești desfășurate la nivel național, își propune să reunească cei mai prolifici tineri cercetători. Considerăm că multidisciplinaritatea şi multiculturalitatea reprezintă astăzi o piatră de temelie în abordarea oricărei științe, prin urmare cele două organizații studențești au considerat necesară o astfel de colaborare.

Studenții, masteranzii și doctoranzii de la instituțiile de învățământ superior din România, dar nu numai, sunt invitați să participe la următoarele secțiuni dedicate în memoria  prof. univ. dr. Gheorghe Măhăra:

  1. Geografia fizică
  2. Geografia umană
  3. Geografia regională
  4. Planificarea teritorială

Nu sunt impuse anumite teme specifice în cadrul secțiunilor menționate mai sus, în încercarea de a stimula participarea unor studenți cu lucrări cât mai variate, însă organizatorii doresc să promoveze subiecte care se înscriu în sfera multidisciplinarităţii  şi a multiculturalităţii.  

Nu se percepe taxă de participare. Organizatorii asigură cazarea și masa participanților pe toată perioada evenimentului.

Perioada de înscriere este 27 – 10 mai 2018, rezultatele înscrierilor urmând a fi trimise pe 11 mai, iar cea de confirmări:  11 – 14 mai 2018.

 

Formularul de înscriere va fi completat online: http://bit.ly/Sesiune_Geografie

*** 

Evenimentul este organizat de Asociația Geografică „Simion Mehedinți” și Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie  cu sprijinul Universității din Oradea, Facultății de Geografie,Turism şi Sport, Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului şi Şcoala Doctorală de Geografie.

agsm

Comments

comments